fredag 29. januar 2010

Masse hvitt, litt grått og en

bitteliten fargeklatt...



Ute er det div. nyanser av hvitt og grått som råder for tiden.
Først i uken var vi egentlig på vei mot vår, følte jeg. Det regnet noe forferdelig her, og vi så hvordan snøen forsvant...




Optimist som jeg er på de fleste plan, (og spes. når det gjelder håpet om en tidlig vår), gikk jeg i gang med nok et restegarn-prosjekt. Regner med at jeg har nok garn til å lage en pute, har sett rund hos div bloggere, at hvite og gråe lapper i div. teknikker kan bli kjempefint...

For ute skulle jo snart de fineste fargene dukke opp...



Ha!..
Onsdagen dro det til med et forrykende snøvær, og det er for tiden lite som tyder på at vi går mot en snarlig vår...





Godt da at jeg har disse små fargeklattene stående. Fant dette sukker/fløte settet sist jeg var innom Fretex butikken. Samler jo som kjent på fløtemugger, men disse to søtingene skal få fortsette å være sammen, derfor ble sukkerkoppen også med. (Nevner ikke at det ble med noen bøker hjem også i farten...)


Det snedde konstant i ca to døgn, og på den tiden kom det i overkant av 35 cm...
Det er i hvertfall langt over det jeg har bruk for av nysnø på denne tiden...
Spørs om jeg må på leting etter noe mer fargerikt restegarn, og det skulle ikke forundre meg om jeg finner noe...
Da er tiden kommet for å ønske dere en god helg!
Har hatt arbeidsfri denne uka, men har passa Marit de fleste dagene da, så nå skal jeg ta en liten cowboy-strekk, før jeg fortsetter å forberede bursdag, yngstejenta fyller 20 år!!!!, 2 februar, og det skal vi feire i helga!

lørdag 23. januar 2010

Jada,jada, jeg holder på...

Nevnte jeg at jeg rydder arbeidsrommet mitt???Hihi.
Har vel ikke vært så kreativ siden nittenhundreogderomkring...





Mimmi godkjenner både materiale og halvferdige produkter, og vi ønsker dere en god helg!

mandag 18. januar 2010

Med solen som vitne

Med mye ekstra jobbing i forrige uke og bursdagsfeiring i helga, var det godt med en fridag idag. For ikke å si, temmelig påkrevd...
Så med "nytt" strykebrett, +1c ute, sol og drypping fra taket, gikk stryking av duker som en lek!



Etter en jul med tildels fargerike duker, og de siste dagene, helt uten, fant jeg frem mange av mine hvite heklebrikker.



Jeg har vært så heldig å arve endel, men har også heklet mange selv.



Har tatt avleggere av noen pelliser, denne gangen prøver jeg å rote dem i vann. I fjor satte jeg dem ned direkte, men ble litt svinn...


Selv om jeg er godt forsynt med vinter nå, går det egentlig veldig greit med det været vi har hatt den siste tiden. Var litt i kaldeste laget her en stund, men bedre nå!




I morgen starter en ny arbeidsuke, blir nok endel ekstra denne uken og, men trives så godt, så det er bare hyggelig! Heller ingen bakdel at det blir lønning uti uka.
Ønsker dere en fin mandagskveld.
P.s. har tatt vekk den svarte katten, som har bodd her på bloggen en stund. Ikke Mimmi, altså. Henne skal jeg beholde!
Har også fjerna blogg-sneen, så nå kan den ute også bare dra...

fredag 15. januar 2010

Skjelettet ut av skapet

Da jeg for et par år siden flyttet arbeidsrommet mitt fra et hus til et annet her på gården, ble strykebrettet mitt gjenglemt ute... En hel høst og en halv vinter ble det stående, i sol og regn, ja faktisk kom det litt sne på det og. Riktignok under en veranda, men...


Brettet likte det tydeligvis svært dårlig, for det tok en grusom hevn, og kasta av seg trekket! Bare en tynnslitt rest av skumgummi var igjen... Da jeg omsider fikk tatt det inn, ble det plassert inne på et kott. (Ute av øye, ute av sinn!) Har egentlig ikke tenkt så mye på det, annet enn de gangene jeg har måttet rydde av et bord, for å få stryke et eller annet. (Ikke altfor ofte det nei...)


Men nå var tiden kommet for en real make-over. Jeg har uante mengder med stoff liggende. Det stoffet som jeg valgte er fra en gammel gardin. Fant også et stykke med skumgummi som jeg la på under. Dette ble så stiftet fast. Det forrige trekket var limt på, men det nytter jo ikke for slike tøffe uteliggere, så derfor ble stiftemaskina tatt i bruk.




Brettet har vært ferdig noen dager, men først i dag at jeg har fått prøvd det. Måtte stryke/dampe gava til Marit! Lagde et kort til henne også. Brukte en av serviettene som jeg kjøpt forrige uke. Klippa ut og limte det øverste laget av servietten på hvit kartong. Lakka over med decopage lim/lakk for å få det litt mer holdbart. Et serviettlag er jo skjøre saker. Kjempemorsomt å lage egne kort, selv om dette ble av det enkle slaget, men liker veldig godt dette motivet da!
Da gjenstår det bare å ønske deg som er innom en riktig god helg!

onsdag 13. januar 2010

Utfordra!

Er egentlig ikke så veldig flink med utfordringer, prøver enten å overse dem, el å på et el annet vis å lure meg unna dem...
Men her forleden dag, ble jeg utfordra av dama med denne bloggen ; http://bodilborre.blogspot.com
Denne gangen gjaldt det en sitat-stafett.
Jeg er veldig glad i sitater, samler på dem og bruker dem mye i den husflidsrelaterte delen av jobben min.
Enkelt og morsomt tenkte jeg... Og så sto det plutselig helt stille!!! Har som sagt mange sitater, ordspråk og "gullkorn", men da jeg på kort varsel skulle ta et bilde som passa til, ble det bråstopp!

Men i går kveld, da jeg hadde tent opp, og det hadde blitt godt og varmt, ga det seg egentlig selv;

"Den som ikkje fe nattero, han he ikkje dagen go'"

Jaja, fort og gæli dette her, men,men...Denne vesle snuppa er det i hvertfall ingen fare med, hun har et godt sovehjerte, og skulle således få mange gode dager!

Utfordrer anitas lille heklehjørne og linda magnussen!!

Ha en fin kveld!

tirsdag 12. januar 2010

Grytekluter str. 2 år!

Da er gryteklutene ferdig. (De i midten på bildet.)
Det har seg nemlig slik at til jul, så fikk Marit et lekekjøkken av foreldrene sine.
Hun synes at det er kjempeartig å leke med det. Det har vask, kraner, komfyr og div skap. Noe kjøkkenutstyr fulgte med, og noe hadde hun fra før. Hver gang når jeg er der nå, så trekker hun meg med dit bort, mens hun sier til meg; "lage mat!"

En av de siste gangene jeg var der, tok hun en kasserolle fra "kokeplata", ga den til meg, mens hun sa; "passe, vamt!" Selvfølgelig så skjønte jeg at hun ville advare meg om at det liksom var varmt...

Derfor kom ideen om å lage noen grytekluter til henne. Og selvfølgelig måtte de jo tilpasses hennes størrelse! Litt vanskelig å få noe begrep om str utifra bildet, men kan nevne at gryteklutene er 11x11 cm. De er laget av 2 oldemorsruter som jeg hadde igjen etter et annet håndarbeide, som jeg heklet hvite kanter rundt, samt hemper. I tillegg har jeg strikket en kjøkkenklut, samt forminsket et vanlig kjøkkenhåndkle. Her klippet jeg ut et passe stort stykke, faldet inn kantene og satte i hempe.

Marit blir nemlig 2 år på lørdag, og dette blir endel av gaven.

Ha en fin tirsdagskveld!

søndag 10. januar 2010

Dette kan jeg like!

Hei igjen,
da jeg pussa opp kjøkkenet ifjor, begynte jeg å se meg om etter noe nytt til oppbevaring av div. te, kaffe ol.
Forelska meg totalt i tingene i denne serien...
Det ble bare ikke til at jeg fikk somlet meg til å kjøpe noe av den...




Stor ble derfor min forundring da jeg fikk tekrukka på bursdagen min, fra den nærmeste
familien!
Trenger vel ikke å si at da jeg på julaften pakket ut brødboksen, (fra den samme herlige familien) ja, da sto gleden i taket!!

Familien hadde visstnok kjøpt tingene i Trondheim.

Heldigvis så selger Nina i Paradiset den samme serien, så da jeg også fikk noen penger til jul, sendte jeg henne en meld. og fikk henne til å legge av en kaffeboks til meg. Dro ut til henne fredagskvelden for å hente den. Det ble også med en serviettholder hjem, i tillegg til en pakke servietter (kjøpte noen hos henne før jul, men de forsvant sammen med noen julegaver) + litt annet...



Jeg har fått pakket vekk det meste av jula, har fremdeles noen juleduker, de andre dukene mine må strykes, men i skapet har jeg et skjelett...(Mer om det i et senere innlegg.)
Da skal jeg se krim utover kvelden på TV2, og hekle. Holder på med grytekluter str 2 år!
Ha en fortsatt fin søndagskveld, og en fin ukestart!

onsdag 6. januar 2010

Primærbehov, er det

kanskje ikke, men jeg har nå et stort behov for "mykji lys og mykji varme" samt vårlige farger!
Jada, har så smått begynt å plukke vekk jula, samt rydde litt på arbeidsrommet... så i går kveld "slo jeg to fluer i en smekk", rydda opp i decopage serviettene mine, og dekorerte restene av adventslysa mine... (For første året som jeg kan huske, rakk jeg ikke å brenne dem opp/ned?.)



Har de siste årene laget mange slike lys for salg. Jeg bruker bare det øverste laget av serviettene, til å smelte det tynne papiret godt inn i lyset, bruker jeg en vanlig bordkniv, som jeg varmer på komfyrplata. Vet at mange bruker strykejern, men jeg synes at jeg har bedre kontroll, og kan jobbe mer på detaljenivå når jeg bruker en liten kniv.


Jada, vet at ved å fortsette "ryddinga" på denne måten, kommer det til å ta laaang tid før jeg blir ferdig, men tid til å kose meg prioriterer jeg. Ofte er det slik med meg, skal gjøre en ting, finner noe, får en ide, og plutselig er jeg i gang med noe helt annet. Kan i perioder være litt slitsomt, men jeg har lært meg å leve med det...

Mens jeg har skrevet dette, lurer jeg litt på om jeg ikke har fått dekket et primærbehov likevel?Lys, varme og kos, det bare man vel ha, ikke sant? Må tenke litt mer på den der.

Til dere som er innom, pass på at du får dekket dine behov ;)

søndag 3. januar 2010

Jula kom og gikk,og

plutselig var det 2010...
Selv om jeg aller helst skulle ha sett at det var vår straks, og at jeg kunne ha stukket nesen inn i en bukett med syriner, vet jeg jo at det slettes ikke er slik.


Etter en, av mange forskjellige grunner, særdeles travel og stressende førejulsvinter, holdt energien akkurat til julaften, og så var det tomt... Etter en svært koselig kveld, hvor vi alle var samlet oppe hos eldstejenta, med alt hva som hører med av snille barn, god mat og masse pakker, fikk vi alle mer eller mindre en lei forkjølelse. Ja så plutselig kom den, at det virket faktisk som om det fulgte med en av pakkene...
Så derfor har denne jula vært av det rolige slaget. Måtte kreke meg på jobb 2 og 3 juledag, men så hadde jeg heldigvis ei uke med fri.


Men katten har vært i storform, fikk foruten masse bokser med mat til jul, denne katteleken av yngstejenta og samboeren hennes. Mimmi har vært svært skeptisk til andre enn meg og Marit siden hun flytta inn her. Når jeg har hatt besøk, har hun ligget pal under sofaen, for så å dukke frem igjen straks besøket har dradd...
Men i romjula ble hun og yngstejenta gode venner. De hadde stor glede av hverandre, kan man si.
2010... Et helt nytt år... Det er både litt skremmende og litt spennende på samme tid. Jeg bruker sjelden å ha noen nyttårsforsetter, skal jeg gjøre noen endringer, på noe vis, begynner jeg gjerne når jeg kommer på dem, synes det er like greit. Men kan love, at det siste nyttårsforsettet jeg hadde, for en tre års tid siden, det holdt jeg...




Har heller ingen store planer for det nye året interiørmessig, pusset jo opp en del i fjor, men skulle ikke forundre meg om jeg plutselig en sen kveld er i gang igjen med et eller annet prosjektet.
Men ordne på arbeidsrommet mitt det skal jeg!!!
Nei, jeg kan love dere at derifra kommer det ingen før-bilder!
Rommet er fylt til dørstokken av esker og poser med stoff, garn, trevarer, maling og div annet. Ja, enkelte av tingene har til og med krøpet ut av sine gjemmer. Sikkert på leting etter en kreativ sjel.
I morgen er det starten på en arbeidsperiode igjen, og det er likegreit, er nok i hverdagen jeg trives og fungerer best. Men siden jeg har endel kos tilgode, skal jeg nyte litt god mat, begynne på en ny strikking og se en film i kveld.
Håper dere også har igjen litt kos!