søndag 30. august 2009

God morgen, blogglandia!

Som jeg nevnte i mitt forrige innlegg, ble det tidlig kveld i går! Hadde holdt på hele dagen, (pusser som nevnt opp kjøkkenet). Siden det i tillegg var fint vær, ble det også gjort endel ute.
Uvant som jeg er med å legge meg tidlig, jepp, har en anelse lakenskrekk, våknet jeg derfor grytidlig idag.
Har planer om å få lagt gulv utover dagen, men må ha litt konsulenthjelp. Så mens jeg venter på det, kan jeg vise litt før og underveis bilder av det jeg har gjort.


Da huset her ble bygget, ble mange av veggene kledd med såkalt glassfiberstrie, for deretter å bli malt hvitt. Furu innredning ble kjøpt ifra Ikea. Det ble valgt et mørkerødt, slitesterkt gulvbelegg, og rester av det ble lagt mellom benkene. Hvite takplater, som "alle" brukte på den tiden, ble det også. De er såkalt vedlikeholdsfrie, salmiakkvann nå og da er det som trengs. (Litt feil farge på dem her, de er mye hvitere enn det som fremkommer på bildet.)
Dette for etpar og tyve år siden.


For ca ti år siden, hadde jeg en grønn periode, og plutselig hadde jeg tre grønne rom, kjøkkenet var et av dem. Det slitesterke belegget,som fremdeles var like bra, ble det ikke gjort noe med.
Ei heller dører og innredning. I tillegg hadde jeg kjøkkenbord, en sittebenk og noen hyller i furu.De ble det heller ikke gjort noe med. Men stolene ble malt i veggfargen, og vi tivdes med litt mere farge rundt oss...

Men en følelse av å bo i en konstant juleutstilling, har litt etter litt sneket seg innpå meg.., før den slo meg nesten helt ut tidligere i sommer.
Så, for ca tre uker siden, bestemte jeg meg for at nok var nok..!


Tak, innredning og dører skulle fremdeles få være som de var, men ellers så skulle det males. Og tilbake til hvitt igjen... Litervis med maling ble innkjøpt, for å dekke denne grønnfargen var ikke enkelt! Tre strøk måtte til. Fargen jeg valgte, var "Egghvit", Lady oljemaling fra Jotun.
Er vel litt "ut" med oljemaling, men foretrekker det, lett å holde rent, og holder seg like fin, år etter år. På veggene og møblene ble det brukt glansgrad 40. På tak- og dørlister samt vinduskarm, ble ble det brukt 80 glans.


Godt i gang med dette, jeg ble mer og mer fornøyd etter hvert som jeg holdt på, fikk jeg tanker om at tiden kanskje var kommet for å gjøre noe med det røde belegget også..!
Sannelig kunne de å lage belegg før i tiden. Etter alle disse årene, like fint, ingen slitasje å spore, til tross for daglig bruk av oss i familien, samt en hund i perioder, og oppgjennom årene div katter. For ikke å snakke om mellom skapene.
Men jeg var så forferdelig lei av det!

Etter en tid i tenkeboksen, (en halv dag, ca.) hadde jeg bestemt meg for hvilke grep jeg skulle ta...

Men det får jeg komme tilbake til, nå må jeg se å få gjort noe her. En fin søndag ønskes dere!

5 kommentarer:

Frøken Fjols sa...

Hei, unge dame ! DER er du tilbake, ja - så hyggelig da ! har vært litt stusselig her uten deg da vettu !
Du holder på, du ! Skjønner godt at du har lyst på en forandring på kjøkkenet. Blir sikkert kjempefint når du får det litt lysere. Må innrømme at jeg har lyst til å male ett par strøk på kjøkkenet jeg og, men jeg prøver å besinne meg... jeg har jo malt det to ganger det siste året. Har en vegg der halvparten er hvit mur og halvparten er turkis panel og vurderer å male hele den veggen hvit. Det er jo gjort på en par timer.... Og artig er det jo og.... Så...
Ser jo ut som du har stått på noe skikkelig i sommer. Blir høstferie i stedet på deg da, kanskje... ?
Uansett : stå på videre og få ut bildene dine ! Dette blir spenende !

hverdagsgodteri sa...

Så spennende og deilig med totalt forandring! skjønner godt at de fargene kan bli litt inteense å leve med over lang tid. Jeg er veldi glad i farger selv, men føler også for å dempe ned veggene mine litt. Lykke til med arbeidsøkten i dag!

bodil sa...

Hei .Takk for titten.Skal bli veldig kjekt å se ferdig resultat.Ha en riktig fin Søndag så må du ta deg en pause innimellom.Bodil

Lisemoren sa...

Så morro å pusse opp da, blir spennende å se hvordan det blir. Likte veldig godt uteplassen du viser under her.

Klem fra Lisemoren

Janne i Fagerlia sa...

Så kjekt at du er på nett igjen. Det blir spennende å se hvordan prosjektet ditt blir til slutt. Du har sikkert mange smarte ideer som kommer fram i dagens lys. Vi pusset opp kjøkkenet i fjor, og det var en ganske stor jobb. Så det blir sikkert lenge til neste gang. Er allergisk mot rot og uorden, og under slike prosesser blir det ekstremt rotete. Men det er kjempekjekt når det endelig er ferdig. Lykke til!