onsdag 28. oktober 2009

Tusen knas

Lenge siden jeg har hatt noen før/etter bilder av opp-pussingsting nå. Eller egentlig etter/før, siden bildene ble lastet opp i feil rekkefølge...jaja. Denne gangen gjelder det skapet som vasken nede på vaskerommet er nedfelt i. Som kjent ble det rommet pusset opp tidligere i år, men det varte og det rakk før jeg fikk gjort noe med topp-plata!


Bestemte meg tidlig for at jeg ville ha en eller annen form for flis, og da noen helt små...


Da jeg la flisene på kjøkkenet, og måtte til med fliskutteren, kom løsningen av seg selv. Av det jeg kappet av og knuste, var det bare å legge en form for mosaikk. Plata har vært ferdig flislagt og fuget lenge, men i dag fikk jeg endelig somlet meg til å ta på silikonen rundt vasken, samt male et strøk på sidekantene, må nok ta på et strøk til.


Slik så det ut før jeg begynte. Dørknottene ble montert på en stund etter at malinga var ferdig, gikk en stund før jeg fant noen som jeg ble fornøyde med. Platen er av vannfast materiale, og har hatt den rundt vasken siden skapet ble satt opp for et par år siden, uten å gjøre noe med den. Før jeg la flisa, festet jeg platen til skapstammen på innsiden, med møbelvinkler. Og ja, jeg ble kjempefornøyd. Rart hvordan ting blir ferdig tilslutt, av og til tar det bare så fordervelig lang tid her hos meg... Men så godt når det endelig er gjort!

Ha en fin onsdag, nå skal jeg på jobb!

mandag 26. oktober 2009

For at ingen skal tro

at jeg bare planlegger, føler jeg at det er på tide at jeg viser dere noen ferdige produkter;)
Viser her noen underveis- og ferdige bilder...




Av disse ble det 2 poser til pakker med telys, en pose til en flaske med f.eks hjemmelaget saft, (ps. den passer utmerket til en flaske vin og...) og en julestrømpe! Stoffet som bildene ble sydd på, er et slags "linstoff", men med innvevde "gulltråder"; jeg synes det er nydelig, men et herk å jobbe med, drar seg...

I går blogget jeg om middag med gjengen. Skulle ta noen nye bilder av Marit, men de fleste ble som dette.., eller t o m helt uten Marit... Har aldri følt at kameraet mitt har vært for tregt før, men i går minnet det aller mest om et av de første mobilkameraene som jeg var borti. Men jeg kan love, framsiden er enda finere! Hihi.



Ellers litt av bordet før de kom. Helt enkelt. Denne gangen skulle maten stå for dekorasjonen. Da den ble severt, ble det litt hektisk, så da ble det ikke tatt noen bilder, men det smakte, og vi hadde en kjempekoselig ettermiddag/kveld!


Marit var forøvrig i storform, lo og fant på så mye rart, selv om jeg har en mistanke om at hun tar litt vel mye Møller's tran nå...

I kveld slipper dere ikke unna, nå kommer jeg på "besøk", trenger ikke å tenke på servering, tar med meg en kopp kaffe selv!

søndag 25. oktober 2009

Orangerier

God søndag!
Av og til faller jeg bare ut når det gjelder denne bloggingen, har hatt litt tilbakefall i ettervirkningen av den influensaen. Har enkelte dager denne uken vært fryktelig slapp og tiltaksløs, pluss at de bedre dagene har vært brukt ute i det nydelige høstværet vi har hatt!
Men nå har jeg blitt utfordret av Bodil foto og hobby, til å vise 7 orange ting...
Først må jeg si at jeg synes at den orange fargen er utrolig fin, men har ikke så mye av den selv.
Har ikke vært så mye å se av den i butikkene noen år,men har blitt noe nå da.

Men litt har jeg da funnet. En del kopper samt et gammelt likørsett, som jeg har arvet. Med naturens egen orangefarge som bakteppe...


En del av mine gamle barnebøker, som mine barn hadde da de var små. De står tålmodig i hylla og venter på å bli tatt frem igjen, ikke lenge til nå, nei!
Samt min aller kjæreste eiendel, min trofaste, gamle teddy, kunne ikke sove uten ham i mange år... Strengt tatt er han vel i grenseland mellom gul/orange, med med den bokhylla han lener seg til, og med det teppet som han sitter på, så får han bli med likevel...


Lysestake, lysholdere og lysmansjetter i div orangetoner fant jeg også!

Ble et innlegg i full fart dette, skal ha gjengen på middag idag.Litt vanskelig å fortelle hva vi skal ha, men skal prøve. Hos oss kaller vi det sodd, noe jeg var vant til fra mitt barndomshjem, men med dagens mange soddtyper, "Innherads-sodd og trønder-sodd ol." blir det feil navn.

Kort fortalt er det årets ferske lammekjøtt, kokt med alle de tradisjonelle, norske rotgrønnsakene, samt gule erter, pølser og poteter. Med en lys saus til, kokt på kraften, uten eddik, men med masse løk i. Nam,nam.., sier jeg bare! Og så lukter det så godt underveis i tilberedelsen...Sjokoladepudding m vaniljesaus til dessert.

Deilig høstmiddag, og en tradisjon hos oss!

Kommer snart på "besøk",til dere, har som vanlig litt dårlig samvittighet for at jeg er så treg til å svare dere, men det blir...

Noe senere; -og vips, så var de siste blomsterløkene puttet i jorda! ;) Skal jeg få i meg noen flere tro, hmmm..?

tirsdag 20. oktober 2009

Tusen millioner takk for alle hyggelige hilsner,

- har en lite blogg-runde i kveld, hvor jeg prøver å takke dere alle hver i sær for koselige kommentarer!
Samtidig kommer jeg plutselig på noen jeg må innom, litt ekstra, men det blir!


Skulle selvfølgelig vist dere bilder av min store produksjon, men med endelig fridager, fint vær, makelig anlagthet, nøye prioriteringer, lading av batterier og kos med yndlingsbarnebarnet, får dere bare bære over med meg, men jeg er her, planlegger og tenker på dere alle!!


Håper at dere alle har det så bra som dere kan ha det!



Gode værmeldinger til i morgen og, og da skal det plantes løk!!!!

fredag 16. oktober 2009

Ja, var det ikke typisk?

God fredag!
I år, eller dvs i fjor, bestemte jeg meg for å ha en rolig førejuls-/adventstid, neste år. Altså i år...
Etter flere år med mye produksjon av husflidsvarer, masse annen jobbing, samt opp-pussing/vasking helt til jula nermest sto på dørstokken, skulle det bli en forandring...


Denne førejulstida skulle jeg ikke pusse opp det skapte grann... Med et lite lager av ferdige husflidsvarer, regnet jeg med at det skulle holde... Butikkene kunne selge ut de varene de hadde på lager, før jeg ga dem nye... Ingen julemesser i sikte...

Nei i år skulle jeg bare vaske litt her og der, kose meg med Marit, og når første søndag i advent kom, skulle jeg sitte klar med adventstaken min, kose meg med julemarsipan, og bare vente...

Haaa!!

For hva skjer ikke? Butikkene vil ha mer varer! I går takket jeg ja til å delta på ei julemesse! Lageret av ferdige varer er kanskje ikke så stort som jeg trodde! Og så alle de nye ideene som bare har poppet opp inni hodet mitt den siste tiden! Må jo ha med noen nye ting! Og nye bestillinger har det også blitt de siste dagene!




Men er faktisk i gang med produksjonen da. Har stresset opp snekkeren min, så noe nytt innen trevarer blir det nok også.
Men noe opp-pussing skal det ikke bli, dessuten slipper jeg jo å vaske ned kjøkkenet, for det er jo nymalt!
Skal nok rekke litt kos innimellom likevel, men jeg er nok litt som den velkjente hovmesteren,

Samme prosedyren som forrige år!

Ha en fin helg, det er heldigvis lenge igjen til jul enda!!!

onsdag 14. oktober 2009

Sakte, sakte-

-kommer jeg tilbake!
Først av alt, tusen takk for alle hyggelige kommentarer til mitt forrige innlegg!
Har slitt med en fordervelig forkjølelse, (som jeg personlig har oppgradert til en liten influensa.) har tatt meg igjen flere ganger, og arbeidslysten har vært lik null.
Har så vidt hatt overskudd til å kikke innom dere, (har jo blitt "nesten" avhengige av dere..,*kremt* men har blitt dårlig med kommentarer! Beklager!
Men nå er formen stigende, og jeg har arbeidsuke, så skal se om jeg ikke får hevet meg rundt, og gjort noe fornuftig snart! Det trengst, på alle plan!*rødme*
Vi har i tillegg fått noen dager med fint høstvær, så nu går alt så meget bedre..!

Så inntil jeg kommer med et ordentlig innlegg, nyt de fine høstdagene vi har, og ikke minst, alle de fine høstfargene!

Ha en fin tid fremover!

onsdag 7. oktober 2009

Glem alt annet ikveld!!

Etter en utrolig koselig dag, hvor alt stemte, alt gikk min vei, har jeg bestemt meg for å utsette alle koselige, fine, shopping, barnebarn, sol, lykter,lys, mat, hobby og interiør-bilder til i morgen, og helt og holdent vie dagens blogg innlegg til rosa sløyfe aksjonen!
Den støtter vi fullt ut, jenter!

Vi vet heldigvis ikke hvem som bli den neste, men at stadig fler og fler blir berørt er sikkert!

Take care!!

mandag 5. oktober 2009

Ikea følelse..

Hei igjen, det har blitt lite med blogging de siste dagene, har passet min jobb, og stupt i seng når dagene har vært over. En kraftig forkjølelse er det jeg har slitt med.
Med skikkelige sure værguder i tillegg, har jeg bare latt dagene gli forbi.
Men i dag starta jeg på en uke med fridager, og følte at nå måtte noe skje...
Jeg hadde så lyst på shopping, har mye på huskelista, men med feber-herjinger i kroppen, skjønte jeg snart at det ble litt slik "opp som ei løve og pladask i gulvet som en skinnfell..!"


Så i stedet for en tur til nærmeste by, som den opprinnelige planen var, ble det bare en tur til det nærmeste tettstedet!!! Det vist seg helsemessig å være mer enn nok. Men var innom alle butikkene, og så sjelden som jeg gjør det, ble det en liten opplevelse likevel. De store innkjøpene ble det dog ikke, men litt hobby ting ble det. Jepp, har nok begynt å tenke jul, ja! Så får vi se hva det blir utav det. Men for å få følelse med langtur og storby, kjøpte jeg med meg en pakke svenske kjøttboller som jeg tilberedte når jeg kom hjem, naturligvis med grønnsaker, potetmos og fløtesaus. Ja, drømmer om en Ikea tur...

Ha en fin uke videre!

fredag 2. oktober 2009

Snabla forkjølet, men ellers alt vel!

(Dette innlegget kom først dobbelt, et med bare bilder og et med bilder og tekst.) Jeg greide naturligvis å fjerne det med tekst, hm, nei ikke helt min dag idag...
Men jeg prøver på igjen!
Som overskriften viser, har jeg blitt forkjøla i natt. Tror nok at det bare er en helt vanlig forkjølelse, og ikke noe annet "svineri!"

Men da jeg tok kontakt med henne jeg deler jobb med, for å høre om hun kunne steppe inn, (en ordning som vi har, og som fungerer utmerket,) var hun og blitt syk!! Jaja, skal nok få kreket meg i vei etter hvert, har en jobb som kan tas litt etter dagsformen. Men bank i bordet, jeg er heldigvis velsigna med en god helse. En forkjølelse og litt ondt i ryggen er det jeg bruker å få! Det er ikke hvert år at jeg må være borte fra jobben!


Så over til noe hyggeligere! Nå tikker det stadig inn meldinger fra butikkene som vi leverer varer til, og de melder om et veldig bra salg i sommer!! :)
Da jeg i tillegg har blitt oppfordret til å vise noe av det vi lager, kommer det her noen bilder. Dere skal få slippe bilder av min rennende nese, ja!

Har holdt på med husflidsproduksjon i 19 år i år, og har laget/lager alt i fra de minste dørskilt, saltkar, fyrholdere, kaketiner til småmøbler som barskap, rundbord og tallerkenrekker. En snekker er tilknyttet, så det meste av tingene lages her på gården. For den som vil se flere ting, er det bare å bla seg til starten på bloggen min, eller se i nettbutikken vår, Oldemors arv, som jeg linker til på venstresiden her!

Alle tingene kan naturligvis levers ubehandlet, trekvite, for dem som ønsker å male selv!

Så har du et ønske om å få laget noe, har vi som oftest en løsning! Det er bare å ta kontakt!!

Syr, strikker og hekler en del også!
Ønsker dere en fin og frisk fredag!