lørdag 16. mai 2009

Teskjekjerringbunadsfingerring

Til konfirmasjonen fikk begge våre døtre Veøy bunad.
Det er en av flere bunader som man kan velge i om man vil ha en fra Romsdalen. At valget falt på denne, kommer av at vi likte den best, den var på den tiden ikke så utbredt, samt at gården hvor vi bor, har en viss tilknytning til Veøy-navnet.
Det hører mye sølv til bunaden, som de selvfølgelig også har. Belte, veskelås, mansjettknapper, skjorteknapp (i halsen) samt øredobber.
Men ingen finger-ring...


Begge jentene var/er glade i å bruke ringer, men jeg synes ikke at det er alle ringer som passer like godt til bunad, eller sagt på en annen måte; jeg hadde lyst til at de skulle ha noen som sto i stil med resten.
Fant ut at jeg ville prøve å få gitt dem noe spesiellt. Hver sin ring som ingen andre hadde maken til, en ring med en historie bak, som har vært i bruk i familien...
Vel har jeg arvet utrolig mye vakkert fra min familie opp gjennom årene, men når det kommer til smykker ol. er det sørgelig lite å velge i...


Løsningen ble slike!!!
(Nå fant jeg ingen ungpike-hånd å bruke som modell, så ei utvaska kjerringhand får duge.)
Jeg allierte meg med en gullsmed, som tente på ideen min, og vi er alle veldig godt fornøyde med resultatet!

Hvor interiør-alibiet kommer inn?
Rett og slett her! Ringene er laget av 2 gamle sølvskjeer fra min familie!
Jeg har et knippe skjeer som jeg har en eller to stykker av. De som ble brukt til ringene, var de jeg syntes egnet seg best. Samtidig som de oppfylte mine krav til historie, familietilhørighet og særpreg, ble de såpass røffe at jentene også likte dem!
Kjempe morsomt å gi dem disse. Vel hadde de nok blitt glade for skjeene som de var også, men på denne måten glemmer de dem i hvertfall ikke bort!
Og at ringene blir lagt merke til, og kommentert, det kan jeg love!

Ønsker dere alle en strålende 17-Mai helg, ønsker at det skal gå bra med alle våre kjære som er russ, og håper at dere alle får et like strålende vær som vi ser ut til å få!

Selv skal jeg jobbe på den store dagen, men skal nok lure meg oppom marit først og få tatt noen bilder av henne!

5 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Visste ikke at det fantes egen Veøy-bunad. Men den var skikkelig fin. Du var smart med hensyn til ringene. De ble riktig vakre, og ringer er jo mye mer personlig enn sølvskjeer. Arvesølvet blir jo ført videre i slekten uansett, om enn i en litt annen fasong.

Ha en flott nasjonaldag du også!

else marie sa...

Så flotte ringer!!
Kan godt skjønne at de falt i smak!

bodil sa...

Di var veldig fine Bodil

Hei sa...

Hvilken kjempelur ide med arve-skjeer som ble til unike ringer!!!!

disa sa...

伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區