lørdag 16. mai 2009

Teskjekjerringbunadsfingerring

Til konfirmasjonen fikk begge våre døtre Veøy bunad.
Det er en av flere bunader som man kan velge i om man vil ha en fra Romsdalen. At valget falt på denne, kommer av at vi likte den best, den var på den tiden ikke så utbredt, samt at gården hvor vi bor, har en viss tilknytning til Veøy-navnet.
Det hører mye sølv til bunaden, som de selvfølgelig også har. Belte, veskelås, mansjettknapper, skjorteknapp (i halsen) samt øredobber.
Men ingen finger-ring...


Begge jentene var/er glade i å bruke ringer, men jeg synes ikke at det er alle ringer som passer like godt til bunad, eller sagt på en annen måte; jeg hadde lyst til at de skulle ha noen som sto i stil med resten.
Fant ut at jeg ville prøve å få gitt dem noe spesiellt. Hver sin ring som ingen andre hadde maken til, en ring med en historie bak, som har vært i bruk i familien...
Vel har jeg arvet utrolig mye vakkert fra min familie opp gjennom årene, men når det kommer til smykker ol. er det sørgelig lite å velge i...


Løsningen ble slike!!!
(Nå fant jeg ingen ungpike-hånd å bruke som modell, så ei utvaska kjerringhand får duge.)
Jeg allierte meg med en gullsmed, som tente på ideen min, og vi er alle veldig godt fornøyde med resultatet!

Hvor interiør-alibiet kommer inn?
Rett og slett her! Ringene er laget av 2 gamle sølvskjeer fra min familie!
Jeg har et knippe skjeer som jeg har en eller to stykker av. De som ble brukt til ringene, var de jeg syntes egnet seg best. Samtidig som de oppfylte mine krav til historie, familietilhørighet og særpreg, ble de såpass røffe at jentene også likte dem!
Kjempe morsomt å gi dem disse. Vel hadde de nok blitt glade for skjeene som de var også, men på denne måten glemmer de dem i hvertfall ikke bort!
Og at ringene blir lagt merke til, og kommentert, det kan jeg love!

Ønsker dere alle en strålende 17-Mai helg, ønsker at det skal gå bra med alle våre kjære som er russ, og håper at dere alle får et like strålende vær som vi ser ut til å få!

Selv skal jeg jobbe på den store dagen, men skal nok lure meg oppom marit først og få tatt noen bilder av henne!





4 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Visste ikke at det fantes egen Veøy-bunad. Men den var skikkelig fin. Du var smart med hensyn til ringene. De ble riktig vakre, og ringer er jo mye mer personlig enn sølvskjeer. Arvesølvet blir jo ført videre i slekten uansett, om enn i en litt annen fasong.

Ha en flott nasjonaldag du også!

else marie sa...

Så flotte ringer!!
Kan godt skjønne at de falt i smak!

Anonym sa...

Di var veldig fine Bodil

Tussilago sa...

Hvilken kjempelur ide med arve-skjeer som ble til unike ringer!!!!