onsdag 6. januar 2010

Primærbehov, er det

kanskje ikke, men jeg har nå et stort behov for "mykji lys og mykji varme" samt vårlige farger!
Jada, har så smått begynt å plukke vekk jula, samt rydde litt på arbeidsrommet... så i går kveld "slo jeg to fluer i en smekk", rydda opp i decopage serviettene mine, og dekorerte restene av adventslysa mine... (For første året som jeg kan huske, rakk jeg ikke å brenne dem opp/ned?.)Har de siste årene laget mange slike lys for salg. Jeg bruker bare det øverste laget av serviettene, til å smelte det tynne papiret godt inn i lyset, bruker jeg en vanlig bordkniv, som jeg varmer på komfyrplata. Vet at mange bruker strykejern, men jeg synes at jeg har bedre kontroll, og kan jobbe mer på detaljenivå når jeg bruker en liten kniv.


Jada, vet at ved å fortsette "ryddinga" på denne måten, kommer det til å ta laaang tid før jeg blir ferdig, men tid til å kose meg prioriterer jeg. Ofte er det slik med meg, skal gjøre en ting, finner noe, får en ide, og plutselig er jeg i gang med noe helt annet. Kan i perioder være litt slitsomt, men jeg har lært meg å leve med det...

Mens jeg har skrevet dette, lurer jeg litt på om jeg ikke har fått dekket et primærbehov likevel?Lys, varme og kos, det bare man vel ha, ikke sant? Må tenke litt mer på den der.

Til dere som er innom, pass på at du får dekket dine behov ;)

7 kommentarer:

bodil sa...

Hei i kulden.Når jeg leser hva du har skrevet tenker jeg på sangen til Åge Mykke lys og varme.Kjempe fin sang..Så mange fine lys.Kjempe fine..Fyrer nå på peisen og sitter å koser meg å strikker.Andreas er hjem er så forskjølet.Ble vell litt for kalt til han på Oppdal.Ønsker deg en riktig fin Onsdag i det nye året.Klem fra Bodil..

Frøken Fjols sa...

Jeg jobber stadig vekk med saken, jeg ! Kjenner igjen den ryddemetoden din og den fungerer jo superfint på en fridag med god tid.

Decoupage er jo kjempeartig. Har litt sansen for sånn som ALLE kan få til jeg, vettu. Decoupage egner seg jo utmerket for sånne som meg som bare kan håndtere grove malingskoster .

Fortsett å kos deg, du. :-)

Trollkåno sa...

So flotte lys.......takk for tipset med kniv, eg har prøvd med strykejern uten at det vart noko særleg vellukka......no må eg prøve igjen.

Janne i Fagerlia sa...

Er det slik lysdekoreringen foregår. Har lest at man bruker strykjern, men det har jeg ikke tatt sjansen å prøve meg på.
Dette hørtes ikke så skummelt ut - kanskje jeg skal prøve din metode. Lysene ble ihverfall nydelige. Fine smågaver...

Torilpia sa...

Jeg prøvde meg med lys og servietter denne jula - første gang. Brukte strykejern. Men synes egentlig at jeg måtte stryke for mye til at det ble pent på lyset. Varierte temperaturen men da måtte jeg holde på så lenge. Neste gang skal jeg prøve med kniv-teknikken din :o) En annen ting jeg har lurt litt på - hvordan er det med den servietten når lyset brennes - kan den ta fyr eller er den for tynn?

Tror primærbehovet mitt idag er varme. Fyrer med ved i lange baner. Og enda er det meldt kaldere vær. Kan i hvert fall være inne med god samvittighet nå.

Rydde hobby-ting ja .. det står på lista mi også .. men tenkte jeg skulle se om jeg fikk meg et nytt skrivebord før jeg tar tak i det.
Jeg rydder nesten på samme måte som deg .. så mye man gjen-oppdager når man rydder :o) Artig!

Ha en fortsatt fin onsdagskveld - klemmer!

Kari sa...

God! morgen!!!!
I natt har jeg sovet i 7 timer, og det hjelper virkelig :-)
Nå har jeg så lenge tenkt at jeg skulle forsøke meg med å dekorere lys, og når jeg har skrevet ferdig noen kommentarer, så skal jeg jammen ta frem en bordkniv å forsøke. Takk for tipset!
Vi bladde forresten i gamle bilder en dag i jula, og der fant jeg bilde av deg fra fødestua. I blå morgenkåpe!
Jeg ser at du har besøkt Nina i Paradiset. Lurer litt på hvor hun holder til i forhold til fergekaia på Sølsnes, men det vet helt sikkert du? Kanskje vi kan treffes der en gang?
Ha en flott dag!
Vakre tanker fra K@ri*

Lisemoren sa...

Ja til å¨dekke litt primærbehov, heia sier bare jeg. Faller stadig i samme fellen jeg, he,he. Men så har jeg aldri kjedet meg et minutt i hele mitt liv heller :)

Klem fra Lisemoren