fredag 15. januar 2010

Skjelettet ut av skapet

Da jeg for et par år siden flyttet arbeidsrommet mitt fra et hus til et annet her på gården, ble strykebrettet mitt gjenglemt ute... En hel høst og en halv vinter ble det stående, i sol og regn, ja faktisk kom det litt sne på det og. Riktignok under en veranda, men...


Brettet likte det tydeligvis svært dårlig, for det tok en grusom hevn, og kasta av seg trekket! Bare en tynnslitt rest av skumgummi var igjen... Da jeg omsider fikk tatt det inn, ble det plassert inne på et kott. (Ute av øye, ute av sinn!) Har egentlig ikke tenkt så mye på det, annet enn de gangene jeg har måttet rydde av et bord, for å få stryke et eller annet. (Ikke altfor ofte det nei...)


Men nå var tiden kommet for en real make-over. Jeg har uante mengder med stoff liggende. Det stoffet som jeg valgte er fra en gammel gardin. Fant også et stykke med skumgummi som jeg la på under. Dette ble så stiftet fast. Det forrige trekket var limt på, men det nytter jo ikke for slike tøffe uteliggere, så derfor ble stiftemaskina tatt i bruk.
Brettet har vært ferdig noen dager, men først i dag at jeg har fått prøvd det. Måtte stryke/dampe gava til Marit! Lagde et kort til henne også. Brukte en av serviettene som jeg kjøpt forrige uke. Klippa ut og limte det øverste laget av servietten på hvit kartong. Lakka over med decopage lim/lakk for å få det litt mer holdbart. Et serviettlag er jo skjøre saker. Kjempemorsomt å lage egne kort, selv om dette ble av det enkle slaget, men liker veldig godt dette motivet da!
Da gjenstår det bare å ønske deg som er innom en riktig god helg!

5 kommentarer:

Torilpia sa...

Nå blir nok Marit fornøyd :o)

Kjekt å ha strykebord igjen .. du verden så flink du er som fiksa det der .. :o) Tror jeg hadde kasta det jeg .. huff ..

Ha ei kjempefin helg - stor klem!

bodil sa...

Hei.Kjempe fint ble strykebrette.Nydelig kort og grytekluter.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil...

Kari sa...

Litt av et spøkelse du viser da! Det ble rett så flott :-)
Morsomt å se stoffet på strykebrettet også. Mitt forsvant nemlig i matteveven.
Ha ei fin helg!
Vakre tanker fra K@ri*

Janne i Fagerlia sa...

Flott fornyelse! Har sydd noen trekk opp igjennom tiden jeg også.

Jeg hadde en liten skrekkopplevelse med strykebrettet i går. Det hadde samlet seg opp en ganske stor haug med juleduker og gardiner som skreik om stryking, så jeg bestemte meg for å bite i det sure eplet og sette i gang. Dro med meg stykebrett og den store haugen med tøy inn på stua, foran tv-skjermen. Best som jeg stod og strøk knakk føttene under strykebrettet og jeg skvatt så strykjernet fløy veggimellom, og brettet lå flatt som ei pannekake foran føttene mine. Fikk summet meg såpass at jeg greide å dra ut kontakten og fiske opp stykjernet igjen, men var litt skjelven etterpå. Strykjernet mitt er en dampgenerator, med stor vannbeholder, så det var også store dammer bortover stuegulvet. Så nå skal det bli lenge til husmora gir seg i kast med strykingen igjen........

A-mora sa...

Hei
Så koselig det var og komme onn på bloggen din igjen.
Du så flink du er som har sydd nytt trekk på strykebrettet ditt. Jeg har kommet til og kastet det.Har ikke greid og sydd nytt trekk om jeg har prøvd en gang.
Nydelige kort og grytekluter.
Klem Synnøve