onsdag 25. februar 2009

Jeanne d' Arc og traktorhandel

Hei igjen, i går, tirsdag, skulle det shoppes!!
Siden jeg hadde fri fra jobben, og tidlig ferdig med å passe marit, var det planlagt en liten handlerunde! Jeg trengte mer maling til vaskerommet, litt utstyr, så som knotter, dorullholder, blonder ol. sto også på handlelisten!
Men det som var det aller viktigste med turen, var to ting; Jeg skulle prøve å skaffe meg bladet fra "Jeanne d' Arc, og sist men ikke minst, jeg skulle kjøpe en leketraktor til marit!
Det har seg nemlig slik, marit er veldig opptatt av traktorer! Ser hun en, enten det er i bøkene sine eller nedpå veien, lager hun "motorlyder" og har i det siste begynt å peke og si "tatoo"; noe som selvfølgelig betyr traktor! Alt som kan trilles på, enten det er sykkelen hennes eller en tom boks, får den samme lyden når hun freser bortover gulvet med den, så derfor...
Turen gikk aller først til Felleskjøpet, skulle kjøpe kaninmat, samt se på utvalget i leketraktorer!
Men den eneste sorten de hadde, var av typen John Deere.
Og det må jeg si, med tre røde traktorer her på gården, samt to røde traktorer hos naboen, som marit elsker å se på, kunne jeg ikke kjøpe en grønn!! Litt som å gå over til fienden, det! Etter utallige besøk i diverse butikker, hvor det muligens kunne være traktorer i utvalget, ble den ene etter den andre forkastet!
Helt til jeg kom inn på Domus!
Jeg vandret litt rund, kikket først på det ene, så på det andre, litt garn ble kjøpt, en pizza fikk plass i kurven, før jeg snudde meg rundt, og der var den!!!
Akkurat den traktoren jeg hadde sett for meg, rød og fin, passe stor til en etåring, og det aller viktigste, den var godkjent for barn ned til 1 år!!
Jippi! Jeg slapp handlekurven, og stormet bort til hylla, rev traktoren til meg og ropte til bestefaren til marit, som også var med; "Her er den, jeg har funnet den!" Sjekka først lappen,godkjenninga, og begynte å rive og slite i hjulene og i frontlasteren, for å forsikre meg om at de satt godt fast, sjekka at det ikke fantes noen små deler, og gjennom alt dette, sikkert med et lykkelig smil rundt munnen! Eller mest sannsynlig, med et stort glis!!
Etterhvert, litt nedpå jorda igjen, begynte jeg å oppfatte litt i øyenkroken, folk rundt meg hadde stoppet litt opp, samtalene hadde stilnet litt av, og dama bak disken så litt forfjamset ut...
Jeg kunne formelig se hva de tenkte da marits bestefar omsider kom bort til meg; Takk og lov, hun har med seg ledsager...
Uansett, traktorkjøp ble det!
Da var det verre med det andre...
Joda, maling og blonder gikk greit. Men baderomsstasj... Hadde sett for meg noe annet en hvit el blank plastikk, til overmål med dobbelsidig tape til oppheng...
Jaja, stedet vi besøkte, har flere fine interiørbutikker. Men hvor jeg enn var innom, ristet de bare på hodet da jeg spurte etter magasinet fra Jeanne d' Arc!!!
Ja, på den ene plassen, som jeg på forhånd hadde tenkt på som den mest lovende, så ekspeditrisen ut som om jeg spurte etter noe direkte uanstendig, eller i hvertfall noe som for henne virket som helt "gresk".
Vel er ikke fransken min noe å skryte av, men jeg mener, driver du en interiørbutikk, t o m en kjent kjedebutikk må du regne med å få spørsmål etter varer som er ganske kjente, og plikter derfor å sette seg litt inn i "ting i tiden". Greit at de ikke fører varene, men å vite hva det snakkes om, kan da være lurt, eller?
Etter litt forklaringer fra meg, fikk jeg det tilsynelatende gode rådet fra dama, medfølgende et servicemindet smil; "Sjekk hos Narvesen el bensinstasjonen, de har det sikkert!!!"
Men som vi bloggdamer vet, de hakk'e det, vet du!!!

7 kommentarer:

Trollkåno sa...

So bra at du fann den raude traktoren...den vert nok perfekt for Marit.
Ang. deg bladet har eg lite å bidra med....men eg er heilt sikker på at "nokon" veit kvar du får kjøpt det.......håpar dei "rette" melder seg.....med råd.
Ha ein fin kveld!

Emmas Verden sa...

Hei :)Jeg har bladet i butikken ja..send meg en mail hvis du vil jeg skal sende det til deg :)Ha en fiiin kveld!!!Klem Anne :)

Drømmehuset sa...

Enig! tragisk at det er så få kjente butikker som ikke har det, eller har hørt om det...! de er jo ganske kjente innen interiørverden!

Julies sa...

hahaha - du skriver så artig! Syns jeg ser deg !
Forslaget ditt om å ta på gummistøvlene og komme en tur.... DET støtter jeg ! Først kaffe bak låven, så på shopping ! Dessuten trenger du ikke det bladet ! Du har traktor, men ikke noe blad... Andre har blad, men ingen traktor ...
Gjett hvem som er mest fornøyd a ?!

Linda sa...

Aww. :P Marit e så søt når ho laga brummelyda! Erudde ei stund d va snakk om pappa, ikkje Marit, å lurte på kaffær i ikkje ha haurt nåkko :P

mettemaja sa...

Takk for koselig kommentar! Nå skal det sies at siden sist har mannen min funnet feil med oppvaskmiddelet; det skummer ikke like mye som Zalo; ergo - det kan ikke være effektivt nok! Da viste jeg han at den gode gamle grønne står under benken og at han vær så god kan bruke den om han ønsker. Det var etter å ha gitt opp å argumentere for at mye skum er bare en gimmick som skal få oss til å tro at det er bra det...noe han ikke kjøpte! Morsomt innlegg om traktoren du skulle kjøpe. Hjemme hos oss har vi ikke traktorer, men med en mann som er landbruksmekaniker har vi nok flere navn på kjøretøy enn de gjennomsnittlige ja. Tror Linus var drøyt året da han lærte seg å si "MF" og "John Dij". Nå er han i en alder av snart 3 mye bedre enn sin mor til å se forskjell på frontlastere, dumpere og hjullastere - og har allerede sittet bak spakene på trucken på jobben til pappa. Gutter er gutter - og desto artigere er det å lese om barnebarnet ditt som jente ;)

Solveig sa...

Hei hei:)
Tusen takk for koslige kommentare!!
Endelig er jeg tilbake:)

Hvordan er det med deg da??
Hehe så artig du skriver!
Du og Marit er mye sammen,det er så koslig synes jeg:)

Skal være flinkere til å ta turen innom deg nå;)
Tenker jo mye på deg selv om jeg ikke er aktiv her inne..

Ha ei riktig god helg:)