tirsdag 15. desember 2009

Livet er ikke det verste man har..?

Jeg er en tingflytter... Ting som har sin naturlige plass på kontoret, har plutselig havnet på stua, og det som i utgangspunktet skulle leve ut sin kreativitet på arbeidsrommet, kan være i full sving på kjøkkenet... Og motsatt, i det uendelige...

Dette skulle jeg egentlig blogge om idag, men dagen i dag har vært annerledes enn alle andre dager. På jobben, og i samtale med bekjente, for ikke å snakke om i min ville ferd gjennom "verdensveven" ikveld, (www) må noe ha skjedd. Verden er ikke lenger bare engler og julefryd, plutselig har det kommet frem at mange sliter...


Fra tidligere vet jeg at høytider, og da i serdeleshet julen, kan være det aller vanskeligste for mange! Bekjente, aviser og tv flommer over av gavetips, bakeråd, og"se hvor koselig vi har det" reportasjer ol...

Aldri er vel forventningene høyere, ønskelisten lengre, minnene sterkere, men, akk, fallhøyden større...

Det er ikke alle som makter, eller kan, eller evner, eller...

Kanskje kan Du gjøre en forskjell for noen i år???

Nei, ingen kan gjøre noe med alt, men kanskje noen kan gjøre litt..?

6 kommentarer:

Kari sa...

Du setter fingeren på noe vesentlig her! I ditt nattlige innlegg :o)
Det blir nok lange dager for mange i adventstiden, men jeg skal sove når jeg blir gammel, og det er det heldigvis lenge til!
Ha en flott dag!
Vakre tanker fra K@ri*

Elisabeth sa...

Hm, ja julen er ikke bare glede.
Ta en titt på julegavetipset mitt, så skjønner du hvorfor julen ikke bare er lykke for oss:

http://deluze.blogspot.com/2009/11/pappa-og-hans-kamp-mot-kreft.html

Janne i Fagerlia sa...

Du har nok så evig rett. Det er nok flere enn vi aner som helst hadde ønsket å hoppe over juletiden. Savn og sorg dukker opp igjen med ny styrke, og heller ikke alle har noen å feire jul sammen med.

Selv mistet meg en god tante for noen dager siden, og det blir begravelse på bitte lille julaften. Ikke akkurat sånn du håper julen skal starte, men sånn er livet.......

Det ser ihvertfall ut til at katten din er en av de heldige....

Torilpia sa...

Hvis alle gjør litt - så blir det veldig mye til sammen :o)

Det er nok mange som sliter. Det har jo kommet litt uttrykk for det her i blogglandia også. Men dessverre har det blitt litt sånn at man skal vise frem den gode siden. Ikke snakke om savn og sorg. Ikke fortelle om sykdommer eller diagnoser. Ikke fortelle at man er oppbrukt - utbrent eller bare luta lei. Man snakker ikke om de utallige kranglene på kammerset. Om de som tar en drink for mye og for ofte. Man kan nesten ikke vise frem at man har det rotete hjemme heller. Til tross for at de fleste har det i større eller mindre grad. Jeg kjenner på at jeg er så misfornøyd med baderomspanelet mit .. HALLO .. Jeg skjemmes av å være så misfornøyd med noe så banalt - når jeg faktisk har et sted å bo, mat å spise, klær å ha på kroppen. Ungene mine har stort sett det de trenger av ting og utstyr. Vi koser oss i helgene og har litt overflod i høytidene. Der er ikke alle for gitt at de har det.
Men hva kan vi gjøre? Jeg inviterte en tante som er enke - men hun hadde alt tatt imot invitasjon fra en bror av seg. Jeg har kjøpt juleboka fra trengende mennesker i Trondheim. Jeg har støttet de fleste innsamlingsaksjoner med kjøp av julekort, kalendere etc .. Jeg har strammet inn kraftig på årets julebudsjett - ikke overflod og ikke sløsing. Ellers får man bare ha øyne og ører åpne - kanskje vi kan invitere noen hjem til oss i julen. Noen som trenger å være sammen med andre og bety noe.

Ha en fin tirsdagskveld - klem!

bodil sa...

Hei.Tårene kommer når jeg leser dette.Jeg prøver å glemme min barndom med både alkohol osv..Årker ikke å skrive om det...Så jeg tenker veldig mye på de barna som har det tøft i jula..Vi hadde det bra økonomisk men det kan også være andre ting ang...sykisk som kan også være like tøft..Ønsker deg en riktig fin førjulstid videre.Så får vi stopp opp ved Grytene til Frelsesarmen..Å ji ett bidrag.Masse klemmer fra Bodil..

Solveig sa...

Hei hei:):)
Du har så helt rett!!
Jeg tenker mye på dette..
Og ønsker meg gaver fra unicef i år:)
Jeg har mer enn nok,tak over hodet,mat,klær osv osv.. Det er selvfølgelig ting jeg kan ønske meg,men jeg har det mer enn bra nok! Jeg har opplevd ting som de fleste aldri kommer til å oppleve,så jeg setter større pris på det livet jeg har i dag. Vi er heldige vi som er født i Norge i forhold til de aller fleste! Kjempe fint innlegg fra deg:):) Bra å sette fokus på dette.